[...] nie znam zadanych skutków ubocznych suplementacji tymi specyfikami. Podobnie działa również wyciąg z zielonej herbaty oraz yohimbine, szczególnie ostatnia przy niskim poziomie tłuszczu, gdy ciężko spalić najbardziej oporny tłuszcz, yohimbine wcierana w miejsca z opornym tłuszczem pomaga go spalić, natomiast zielona herbata ogólnie pobudza [...]
[...] do celowego i uzasadnionego stosowania. Poza tym unikalną cechą efedryny jest to, że jej konsekwentne stosowanie począwszy od małych dawek i stopniowo zwiększanych aż do poziomu uznanego za najskuteczniejszy szybko prowadzi do zmniejszenia lub eliminacji objawów ubocznych ze strony układu sercowo-naczyniowego i nerwowo-mięśniowego, natomiast [...]
[...] Ponadto stwierdzono że CLA działa silnie antyoksydacyjnie (podobnie jak beta karoten i wit.E), stymuluje system odpornościowy, hamuje rozwój chorób nowotworowych oraz obniża poziom cholesterolu. -------------------------------------------------------------------------------- Zalecane dawkowanie (dla kulturystów): Do wspomagania przyrostu [...]
[...] z ośmiu ćwiczeń oporowych na maszynach Cybex, w wymiarze trzech jednostek treningowych na tydzień. Natomiast jeśli chodzi o trening aerobowy, to został on przeprowadzony na poziomie 75% VOmax, gdzie dystans wynosił średnio 12 mil tygodniowo. Wszystko nabiera większego sensu, kiedy tak zwany trening oporowy na maszynach Cybex w tym badaniu ma [...]
[...] zdrowia. Częste pytanie: jaki trening – aerobowy czy siłowy? Moja odpowiedź: Obydwa. Aeroby ( bieganie, gimnastyka, rower) – pobudzają krążenie, obniżają cholesterol i poziom toksyn, dotleniają organizm, podnoszą sprawność, jest to trening dla serca i umysłu. Dodatkowo spalają większą ilość kalorii niż trening siłowy – 30 min biegu to około [...]
[...] w zeszłym miesiącu. Z insuliną to totalne nieporozumienie! Pewnie stąd, że w literaturze fachowej czynnikiem insulinopodobnym nazywa się każdą substancję, która obniża poziom cukru we krwi. Insulina oprócz tego, że zmniejsza poziom cukru (glukozy), to jeszcze silnie stymuluje anabolizm białek. Jednak, nie każdy mimetyk (naśladowca) insuliny [...]
[...] może wynosić na przykład: 6:2 (6g białka na kg masy ciała i 2 g białka) i powinien on być zawsze być dostosowany do konkretnej osoby (z uwzględnieniem masy jej ciała, poziomu tkanki tłuszczowej, codziennej aktywności). W takich proporcjach, tych składników dostarczają gainery. W czasie ciężkiego treningu siłowego zużywasz energię [...]
[...] Jednakże, jeśli nie może wykonać swojej pracy, trzustka rekompensuje to przez wydzielanie większych ilości insuliny. Nadmierne wydzielanie insuliny jest niekorzystne. Wysoki poziom insuliny jest przyjazny tkance tłuszczowej. Podwyższone poziomy insuliny u endomorfa pobudzają gromadzenie tłuszczu, powodując, że utrata tkanki tłuszczowej jest [...]
[...] powinny trenować dokładnie w ten sam sposób co mężczyźni, używając tych samych planów treningowych, ćwiczeń, intensywności i objętości, odpowiednio do gabarytów ciała i poziomu siły tak, aby mogły osiągać maksymalne korzyści fizjologiczne i psychologiczne. Mężczyźni są z Marsa, kobiety są z Wenus… Ale czy ich organizmy różnią się tak bardzo, [...]
[...] i mężczyzn nie stosujących dopingu. Ginekomastia jako proces naturalny Kluczowym czynnikiem wpływającym na rozrost gruczołów piersiowych u obu płci jest podwyższony poziom estradiolu we krwi - najaktywniejszego hormonu z grupy estrogenów. Około 10% całkowitej ilości tego związku u mężczyzn powstaje w jądrach, a pozostała cześć wytwarzana [...]
[...] może wynosić na przykład: 6:2 (6g białka na kg masy ciała i 2 g białka) i powinien on być zawsze być dostosowany do konkretnej osoby (z uwzględnieniem masy jej ciała, poziomu tkanki tłuszczowej, codziennej aktywności). W takich proporcjach, tych składników dostarczają gainery. W czasie ciężkiego treningu siłowego zużywasz energię [...]
[...] - szybkostrawne. Tak wiec porownujac do bialka serwatkowego nie bedzie mialo szans (jesli chodzi o kwestie takie jak wzrost glukozy (co akurat nie jest pozytywem),wzrost poziomu aminokwsów,czy szybkosc syntezy)- ale porownujac juz do samej kazeiny - bedzie o te kilkanascie % lepsza. Tu macie badania porownujące mleko do izolatów/hydrolizatów: [...]
[...] przyrostem masy mięśniowej. Kolejnym pozytywnym efektem suplementacji HCA, powinno być zmniejszenie łaknienia, wszak zwiększenie zasobów glikogenu warunkuje stabilizację poziomu cukru we krwi, tym samym nie powinno się dochodzić do niekontrolowanego wzrostu apetytu. Jak widać, HCA z powodzeniem może być wykorzystywane zarówno podczas diety [...]
szukałem w archiwum czegoś na temat indeksu glikemicznego i znalazłem, ale wszędzie było albo za mądre, albo nie do końca wyjaśnione. "węglowodany o wysokim IG podnoszą poziom insuliny i powodują tycie" ale dlaczego?? jeśli jednak już gdzieś to było (albo coś podobnego) to proszę o skasowanie "Które węglowodany służą do redukcji tkanki tłuszczowej [...]
[...] dyscypliny, czasu trwania wysiłku, jego charakteru i intensywności, a także fazy cyklu treningowego. Nie bez znaczenia jest również wiek zawodnika, stan jego zdrowia oraz poziom wytrenowania. Przestrzeganie określonych reguł żywieniowych nabiera szczególnego znaczenia w okresie przerw między treningami, kiedy organizm dąży do wyrównania strat [...]
[...] depresji pochodzenia endogennego. Ćwiczenia aerobowe poprawiają pracę układu oddechowego, krwionośnego, wzmacniają mięsień sercowy, uelastyczniają arterie i żyły, obniżają poziom tłuszczu we krwi oraz w całym organizmie. Ćwiczenia anaerobowe Ćwiczenia anaerobowe (beztlenowe) są przeciwieństwem ćwiczeń aerobowych. Polegają na wykonywaniu [...]
[...] ‘oszukany posiłek’. Należy dodać o tym że ten sposób odżywiania na pewno nie jest skierowany do osób których celem jest występ na scenie, chce zejść do extremalnie niskiego poziomu tkanki tłuszczowej, są zawodowcami.Czy są radykalnymi fanatykami masochistycznej diety. To jest wyjątek,a wyjątek potwierdza regułę. Ta dieta głównie jest skierowana [...]
[...] wysokiej zawartości EAA (Essential Amino Acids ) i aminokwasów rozgałęzionych BCAA białka serwatkowe podnoszą po-posiłkowe stężenie aminokwasów we krwi do znacznie większego poziomu niż kazeina czy białka jaja. Globalnym efektem powyższych właściwości jest znacząca poprawa ogólnego bilansu azotowego organizmu - szczególnie w okresie wzmożonego [...]
[...] mit) który następnie rozbijany jest na mleczany i jony wodorowe. Zwiększenie stężenia jonów H+ obniża dalej pH w mięśniach zatrzymując produkcję energii, przez co wysokie poziomy kwasu mlekowego/mleczanów powodują zmęczenie. Pamiętajmy jednak, że kwas mlekowy ZAWSZE jest produkowany podczas wysiłku. Jego ilość zależy od intensywności. Ciało [...]
[...] tłuszczu i z ładowania wychodzą nici. U innych podobne ładowania wychodzą rewelacyjnie. Wszystko zależy od nas samych,od naszych genów,metabolizmu, wrażliwości na insulinę,poziomu hormonów,poziomu tkanki tłuszczowej,treningu i dziesiątek innych rzeczy. W pozostałe dni dieta low carb . Szybciutko streszczając: 4 ostatnie powiązane są ściśle z [...]